Hidden Symmetries and Fusion Energy Team Meeting 2024

Hidden Symmetries and Fusion Energy
Annual Team Meeting
March 18-20, 2024 (Princeton University)

Hyatt Regency Princeton
102 Carnegie Center Princeton

Princeton, NJ 08540

GPS: TBR: 40.324516, -74.644633
Google Maps
what 3 words location

Agenda

 EDT  Time 
(UTC+4)
  Title   Name
March 17  
 5:00pm-7:00pm Meet at Hyatt Regency Lounge
March 18 Overviews
 08:30-08:50 am Check-In, Breakfast & Coffee
 08:50-09:00 am Welcome and Opening Remarks Bindel / Landreman
 09:00-10:30 am Elevator Pitches Part A (90 min)  <= 3 min per presenter + 2 min discussion Moderator: Bindel
 10:30-11:00 am Coffee  
 11:00-12:00 am Elevator Pitches Part B (60 min)  <= 3 min per presenter + 2 min discussion Moderator: Bindel
 12:00-01:30 pm Lunch (1hr 30m)  
 01:30-03:00 pm

Elevator Pitches Part C (90 min)  <= 3 min per presenter + 2 min discussion

Moderator: Bindel
 03:00-03:30 pm Coffee  
 03:30-05:00 pm Institution Updates (90 min) -- 20 min presentation + 10 min discussion Wisconsin,
ANU,
Arizona
 06:30-09:00 pm Group Dinner at Hyatt Regency
March 19  
 08:30-09:00 am Check-In, Breakfast & Coffee
 09:00-10:30 am Institution Updates (90 min) -- 20 min presentation + 10 min discussion
 
Colorado,
Columbia,
Cornell
 10:30-11:00 am Coffee  
 11:00-12:00 pm Institution Updates (60 min) -- 20 min presentation + 10 min discussion EPFL,
IPP
 12:00-01:30 pm Lunch (1hr 30m)  
 01:30-03:00 pm Institution Updates (90 min) -- 20 min presentation + 10 min discussion Maryland,
NYU,
Princeton
 03:00-03:30 pm Coffee  
 03:30-04:00 pm Institution Updates (30 min) -- 20 min presentation + 10 min discussion Warwick
 04:00-04:30 pm Research Talk (30 min) -- Energetic Particles and Distance From Integrability in QA and QH Equilibria Amelia Chambliss
 04:30-05:00 pm Research Talk (30 min) -- Prediction of Saturated Neoclassical Tearing Modes Using Equilibrium Code SPEC Erol Balkovic
March 20  
 08:30-09:00 am Check-In, Breakfast & Coffee
 09:00-09:30 am Research Talk (30 min) -- Enhancing Stellarator Accessibility Through Port Size Optimization Antoine Baillod
 09:30-10:00 am Research Talk (30 min) -- The CIEMAT-QI Family of Stellarator Configurations: Latest Developments Edi Sanchez
 10:00-10:30 am Research Talk (30 min) --  Piecewise Omnigenous Stellarators Jose Luis Velasco
 10:30-11:00 am Coffee  
 11:00-11:30 am Research Talk (30 min) -- On Stochastic Ion Transport in the Presence of Shear Alfvén Perturbations Alexey Knyazev
 11:30-12:00 pm Research Talk (30 min) -- Full-Core Transport Modeling of W7X Using T3D+GX Noah Mandell
 12:00-12:30 pm Research Talk (30 min) -- Edge Modeling for Non Resonant Divertors Dieter Boeyaert
 12:30 pm Adjournment  
 01:00-4:00 pm PPPL Tour -- Bus pickups at Hyatt Regency, depart for PPPL Mike Zarnstorff
 04:30 pm Travel to NYC to attend Collaboration Annual Meeting
 for “Hidden Symmetries and Fusion Energy” March 21-22, at Simons Foundation (invitation only)
 
 4:30-5:00pm Bus pickups at PPPL, depart for Princeton Junction Train Station Train departures for Penn Station, NYC